Szórakozás

Őrültnek tartják az amerikai férfit, aki kitalálta magának a legkellemesebb böjtöt

Nem véletlenül hívjuk a sört folyékony kenyérnek. A középkori szerzetesek, böjti időszakokban gyakran csillapították az éhségüket a tápláló itallal. Ezért készítették annak idején a legjobb söröket különböző kolostorok és apátságok.

Egy amerikai férfi úgy döntött, az idei nagyböjtön feléleszti a régi hagyományt és negyven napig kizárólag sörön fog élni – írja a New York Post.

Del Hall, a Fifty West Brewing Company sörgyárában dolgozik, az ohiói Cincinnatiben. Azt tervezi, hogy

a március 6.-tól április 20.-ig tartó nagyböjt 46 napja alatt semmilyen ételt sem fog fogyasztani, kizárólag sört és vizet vesz magához.

Hall az 1600-as évek bajor szerzeteseinek útját járva, barna baksört iszik. Böjtjének alakulásáról napi rendszerességgel számol be a YouTube-on és az Instagramon. Az első hét végére 132 kilóról 125 kilóra fogyott le, vagyis 7 kilótól sikerült megszabadulnia. Azt mondja azonban, hogy a sörböjt számára egyáltalán nem a fogyásról szól, hanem arról, hogy mentálisan bírni fogja-e a kihívást.

Veterán vagyok, a seregben az első voltam az egységemben, korábban futottam maratont, vagyis túl vagyok már néhány nagy kihíváson, de ez nagyon emberpróbáló

– nyilatkozta Hall, akinek a dolgát folyamatos interjúfelkérések nehezítik. Mióta híre ment böjtjének, a férfit sokan nevezték őrültnek, ő azonban igyekszik meggyőzni kritikusait, hogy nem ment el teljesen az esze, hiszen 46 nap alatt folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik