Nagyvilág

Erdélyben kérik vissza a Hír Tv műsorait

Marosvásárhelyen eddig 2500 aláírást gyűjtött az Erdélyi Magyar Néppárt. Az RMDSZ hasonló akciója május 26-áig tart.

Csaknem egy hónapig gyűjtötték az aláírásokat azért, hogy az egyik legnagyobb kábeltévé szolgáltató újra elérhetővé tegye a  Hír TV műsorát – írja a Székelyhon. Csütörtökön a Digi Románia (RCS & RDS) helyi képviselője az aláírásokat átvette, a kérést iktatták.

Brassai Hunor, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi elnöke azt mondta, a Hír TV-t műsorát pár éve sugározták, majd az Echo TV-re cserélték. Az Echo TV megszűnése miatt most egy magyar adóval kevesebbet nézhetnek az előfizetők.

Azt kértük, hogy vegyék fel a kapcsolatot a magyarországi tévétársaság vezetőségével és egyezzenek meg, hogy újra  bekerüljön a műsorrácsba a Hír TV. Az aláírásokat továbbra is gyűjtjük, aki szeretné támogatni a kezdeményezést, azt megteheti

– mondta Brassai Hunor.

A marosvásárhelyi RMDSZ is gyűjti az aláírásokat egészen május 26-áig. Kali István ügyvezető a portálnak azt mondta, korábban már felvette a kapcsolatot a szolgáltató bukaresti illetékeseivel, akik azt mondták, ha valós az igény és nincs technikai akadály, újra sugározhatják a Hír TV adását.

Dúsgazdag erdélyi magyarok: gyűlnek a viharfellegek a kábeltévéguru Teszári Zoltán felett
Lecsukták a bizalmasát, hírbe hozták az orosz kémbankkal, puhul a tévéje, de azért toronymagasan vezet.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik