Nagyvilág
Budapest, 2016. november 29.
Hernádi Zsolt, Mol-csoport elnök-vezérigazgatója az Úton a holnap felé címmel elõadást tart a Mol 2030-as stratégiájáról a budapesti Corvinus Egyetemen 2016. november 29-én.
MTI Fotó: Marjai János

Hernádi Zsolt Mol-vezér vezető posztot kap a Corvinus Egyetemen

Célegyenesbe fordult a Budapesti Corvinus Egyetem modellváltásának jogi előkészítő folyamata. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az intézményben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy aláírta az alapító okiratot, amely alapján alapítványi fenntartásba kerül az egyetem – írta a Portfolió.hu.

A fenntartói jogköröket jelenleg gyakorló Palkovics bejelentette, hogy benyújtja a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány alapító okiratát a bíróságnak. A kormány szándéka, hogy további más egyetemeket is hasonló formában alakítson át. A cél az, hogy a Corvinus bekerüljön a világ 200 legjobb egyeteme közé és Európa 100 legjobb egyeteme közé.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke Hernádi Zsolt Mol-vezér lesz, a kuratórium tagja pedig Csák János, Lánczi András, Martonyi János és Palotai Dániel lesznek.

Vagyis arra a Hernádi Zsoltra bízzák az egyetemet fenntartó alapítvány vezetését, akit Horvátországban vesztegetéssel vádolnak és saját bevallása szerint sem hagyhatja el Magyarország területét. 

Budapest, 2018. szeptember 12.
Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a ThyssenKrupp Industrial Solutions AG ügyvezetõ igazgatójával az 1,2 milliárd euróból (390 milliárd forint) létrehozandó poliol üzem tervezési, beszerzési és kivitelezési feladataihoz kapcsolódó szerzõdések aláírásán a budapesti Four Seasons Hotelben 2018. szeptember 12-én. A beruházás 200 munkahelyet teremt majd a Borsod-megyei Tiszaújvárosban, a Mol-csoport magyarországi petrolkémiai központjában.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Hernádi Zsolt Mol-vezér nem hagyhatja el Magyarországot
Az üzletember méltánytalannak érzi, hogy még mindig magyarázkodnia kell az INA-ügy korrupciós vádjai miatt.

Hernádi a sajtótájékoztatón azt mondta:

Egy kisebb csodának vagyunk a tanúi. Hatalmas felelőssége van most a kuratóriumnak, hogy a Corvinus jobb egyetem legyen. A magánalapítvány és a kuratórium kell, hogy biztosítsa az egyetem hosszú távú versenyképességét.

Lánczi András pedig arról beszélt: ekkora vállalása a magyar államnak még nem volt a felsőoktatás területén. Azért kellett változtatni az egyetemen, mert le fogunk maradni. Minden az eredeti terveknek megfelelően haladt, és nagyon biztatónak látom a lehetőséget, amit az egyetem kapott. Van kockázat ebben a vállalkozásban, de nagyon körültekintően tettünk meg minden lépést. Lánczi szerint az egyetem átalakítása „férfimunka” volt. A legjobb hallgatókat itthon kell tartanunk, amelyhez jó egyetemek kellenek.

Kiemelt kép: Hernádi Zsolt, Mol-csoport elnök-vezérigazgatója az Úton a holnap felé címmel előadást tart a Mol 2030-as stratégiájáról a Budapesti Corvinus Egyetemen 2016. november 29-én. (MTI / Marjai János)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,33%
DK 16,19%
Momentum 9,89%
MSZP-P 6,66%
Jobbik 6,41%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények