Nagyvilág

Nyakig ül a büntetőügyekben, mégis szentnek tartja magát

Az indiai politikus szerint átok sújtja azokat, akik nem szavaznak rá a közelgő választáson.

Ha lenne világbajnoksága a politikusi gátlástalanságnak, azon elég jó esélyekkel indulna Sakshi Maharaj, aki India Uttar Pradesh nevű államában indul újra a választásokon.

Egy szent érkezett a kaputokhoz, és amikor egy szent könyörög, de nem kapja meg, amit kér, elveszi a családtól a boldogságot és cserébe megátkozza a családot. Ezt nem én mondom, hanem a szent szövegek. Nem földet és pénzt kérek, akik viszont nem rám szavaznak, azokra isteni csapások várnak

– mondta a saját iskolahálózatot műküdtető politikus, aki a helyi bírósági akták alapján nem annyira szentnek, inkább bűnözőnek tűnik. Maharaj ellen jelenleg 34 büntetőügy folyik Uttar Pradesh három nagyvárosában. Többek között feljelentették rablásért, gyilkosságért, csalásért, megfélemlítésért és hamisításért, a kétezres években pedig rövidebb időt töltött börtönben is csoportos nemi erőszak vádja miatt, de végül kiengedték, és akkor megszűnt ellene az eljárás. Sakshi Maharaj szerint csak a politikai ellenfelei áskálódnak ellene, és a benyújtott vádakban nincs egy szemernyi igazság sem.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik