Nagyvilág

„Nem evilági gondolatok vezérelték” a brassói családirtót

Hidegvérrel gyilkolta le feleségét és két kiskorú gyerekét.

Florin Buligát február 14-én életfogytiglani börtönre ítélték. A  brassói táblabíróságon szerdán kezdődött a fellebbviteli per – írja a Maszol.ro. A férfi a tárgyalóteremben azt mondta, a fellebbezést ügyvédje erőltette, ő nem akar enyhébb büntetést.

A 43 éves családirtó bocsánatot kért a teremben ülő anyósától és apósától a nekik okozott fájdalomért.

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy kérjek-e szót és ha igen, akkor mit mondjak. Belátom, hogy nagyon nehéz megértetnem magam. Olyan, mint ha egy vaknak meg akarnád magyarázni a citrom színét.

Egyetértett azzal, nem maradhatott büntetés nélkül, hogy tavaly márciusban hidegvérrel megölte feleségét és két kiskorú gyerekét.

Korábban azt vallotta, egy „vallásos élmény” hatására követte el szörnyű tettét. A rendőrség szerint előbb öngyilkosságot kísérelt meg. Kihallgatásakor azt mondta, azért ölte meg családját, hogy „megmentse a felesége, a lánya és a fia lelkét”.

A nyomozóknak bevallotta, hogy alkoholfüggő, korábban kezelték a szenvedélybetegségét. Meggyőződése, hogy „húsvéti időszakban egyes kiválasztott személyeknek meg kell halniuk”. Azt is mondta, hogy gyermekeivel haláluk után is kommunikált, telepatikusan. Az ügyészség szerint a pszichikailag labilis férfi „meggyőződése, hogy jót tett a családtagjaival”. A brassói táblabíróság csütörtökön dönt a fellebbezésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik