Nagyvilág

Agyonlőttek egy 19 éves fiatalt, miután rossz ajtón kopogott be

Csak pár nappal korábban költözött be az atlantai társasházba, és összetévesztette az ajtókat.

Emberölés vádjával tartóztattak le egy 32 éves amerikai férfit, miután több lövéssel agyonlőtt egy 19 éves fiatalt, aki tévedésből az ő ajtaján kopogott be, a georgiai Atlantában – jelentette a helyi sajtó. Az áldozat a rendőrség közlése szerint már távolodott az ajtótól, és próbálta elmagyarázni a tévedést, amikor Darryl Bynes az erkélyéről rálőtt.

Az áldozat, Omarian Banks csütörtökön késő este, már éjfél után ment haza az új lakásába, ahova barátnőjével együtt csak pár nappal korábban költöztek be. Amikor az épülethez érkezett, Banks a Facetime-on felhívta barátnőjét, hogy közölje, az ajtónál van, és engedje be.

A rendőrség közlése szerint Banks már elfele ment, amikor Bynes visszament a lakásba, magához vette a fegyverét, majd az erkélyéről szóváltásba keveredett a fiatalemberrel, és onnan lelőtte.

A gyilkosság helyszíne, ahol Omarian Banks-t agyonlőtték. Fotó:WSB-TV

Zsakeria Mathis a WSB televíziónak elmondta: amikor nem hallotta a kopogást aggódni kezdett, és kiment lakása tornácára. Onnan hallotta, ahogy meglőtt barátja rettegő hanggal próbálja elmagyarázni, hogy rossz ajtón kopogott be.

A nő elmondása szerint Bynes ezután közölte, hogy „nem vagy rossz ajtónál”, majd még kétszer rálőtt a fiatalra. Egy szemtanú az ABC13 televíziónak megerősítette, hogy Banks az életéért könyörgött, amikor „a fickó lelőtte”. Amikor a rendőrök kiérkeztek, Banks, akit az egyik lövés a nyakán talált el, már halott volt.

A rendőrség közlése szerint Bynes először azt állította, hogy önvédelemből lőtt. Ezt a védekezést azonban a hatóságok nem fogadták el, és emberölés vádjával őrizetbe vették,  majd előzetes letartóztatásba helyezték, és jelenleg egy megyei fogdában van.

Bynes családja szerint a férfit nem kellett volna emberöléssel vádolni. Unokatestvére a helyi sajtónak „ártatlan apaként” jellemezte a férfit, megemlítve, hogy „öt gyermeke van” és „csak a családját védelmezte”. Magyarázatképpen hozzátéve, hogy a héten lopták el a kisteherautóját.

Az AP amerikai hírügynökség közlése szerint Bynes-t korábban már három alkalommal is letartóztatták. Azt nem közölték, hogy miért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik