Nagyvilág

Csallóközi maffiaper: a brutális mészárlás 20 évfordulóján ítélték el a vádlottakat

A dunaszerdahelyi tízes gyilkosság 20. évfordulóján megszületett az ítélet, és véget ért a Sátor Lajos-féle csallóközi maffia tagjai ellen zajló büntetőper. A Parameter.sk beszámolója szerint a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság mind a nyolc vádlottat bűnösnek mondta ki.

Kádár Krisztiánt 25 évre, Zakál Ferencet 23-ra, Nagy Zsoltot 22-re, Bugár Györgyöt és Vlčko Pált 21-re, Szamaránszky Rolandot, Márik Andort, és Boris Drevenákot pedig 17 évre ítélték.

1999. március 25-én három, fekete rendőrségi overallt és símaszkot viselő, gépfegyveres elkövető hatolt be a dunaszerdahelyi Fontána étterembe. “Rendőrség, mindenki a földre!” – kiáltották szlovákul. Amíg egyikük a földszinten tartózkodó vendégekre figyelt, addig ketten az emeletre rohantak, és 114 lövést leadva kivégezték a Pápay Tibor vezette bűnszervezet tíz tagját.

A merényletet hosszas maffiaháború előzte meg. Szlovákiában azelőtt és azóta sem történt a tízes gyilkossághoz hasonló bűncselekmény, sőt, a mészárlás a modern kori európai bűnszervezetek történetében is egyedülállónak számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik