Nagyvilág

Százmilliót fizet az iskola a diáknak a szenvedésért, amit a vele szexelő tanárnő okozott

A 16 éves amerikai fiúnak súlyos lelki traumát okozott az ügy.

Egy kaliforniai iskolakörzet 375 ezer dolláros (nagyjából százmillió forint) kártérítést fizetett egy volt diáknak, aki 16 éves volt, amikor 32 éves tornatanárnője elcsábította, és lefeküdt vele. Erről csütörtökön számolt be az East Bay Times című helyi lap, aminek sikerült megszereznie az erről szóló iratokat.

A meg nem nevezett fiú és családja 2017-ben indított pert a Fermont Unified iskolakörzet ellen, ahol az a középiskola található, ahol az eset történt. A vád szerint a Washington gimnáziumnak észre kellett volna vennie, hogy Corine “Cory” Audiat hónapokon át próbálta elcsábítani több diákját, akikkel nyíltan flörtölt, miközben üzenetekkel bombázta és ölelgette őket.

A tanárnőt tavaly februárban 180 napig tartó börtönbüntetésre ítélték, miután egy vádalku részeként bűnösnek vallotta magát kiskorúval folytatott törvénytelen szexuális közösülés, valamint 18 évnél fiatalabb személlyel történt orális szex vádjában. Az ügyésze cserébe öt másik vádpontot ejtettek ellene.

A tanárnő a büntetését végül házi őrizetben tölthetett le. Az akkori beszámolók szerint a büntetés idejére nyomkövetős lábbilincset kellett hordania. Emellett nevét fel kellett rakni a szexuális bűnözők listájára, tíz évre eltiltották attól, hogy a fiúval találkozzon és 150 órányi közmunkát is el kellett végeznie. Valamint eltiltották az oktatástól.

Audiat ellen 2016 novemberében kezdett el nyomozni a fremonti rendőrség, miután bejelentést kaptak arról, hogy a tanárnő szexuális kapcsolatban van egyik diákjával, és nem sokkal később le is tartóztatták. A fiú családja pedig 2017-ben indított polgári pert az iskolakörzet ellen.

Állításuk szerint a most már felnőtt fiúnak az eset olyan nagy lelki megrázkódtatást okozott, hogy utána poszttraumás stressz szindrómában szenvedett, nem tudott rendesen aludni, és tanulmányaira koncentrálni. És szerintük az iskolának észre kellett volna vennie a figyelmeztető jeleket, és jelenteniük kellett volna az esetet.

A per végül idén januárban peren kívüli megegyezéssel zárult, mert a fiúnak elege volt az üggyel járó felhajtásból – mondta el ügyvédje az East Bay Times-nak. Mark Boskovich hozzátette, számítottak arra, hogy a megegyezés részletei nyilvánosságra fognak kerülni, és ezt nem bánják.

Ezzel ugyanis üzenetet küldenek más iskolakörzeteknek, hogy megfelelő lépéseket tegyenek a diákok szexuális molesztálásának megakadályozására, mert, ha nem teszik, felelősségre lehet őket vonni a bíróságokon.

Az East Bay Times megkereste az iskolakörzetet, de az nem kommentálta az esetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik