Nagyvilág

Kalapáccsal verte, és meg akarta ölni szomszédja ötéves kislányát, mert azt hitte, a gyerek Gollum a Gyűrűk Urából

Az orosz nő egy kalapáccsal verte, megkéselte, majd ledobta a 3. emeleti erkélyéről. Kész csoda, hogy a gyerek életben maradt.

Kilenc évig tartó börtönbüntetésre ítéltek Oroszországban egy 69 éves nőt, aki majdnem halálra verte szomszédja ötéves kislányát, mert azt hitte a gyerekre, hogy ő Gollum, a Gyűrűk Urából – írta a Daily Mail. A brit bulvárlap cikke szerint a Szamarában élő Galina Kobzevát emberölési kísérletben találták bűnösnek, és az orvos szakértők jogilag beszámíthatónak ítélték.

A nyugdíjas nő a saját lakásában vigyázott a gyerekre, amikor rátámadt, és beismerte, hogy aznap sört ivott gyógyszerre. A beszámoló szerint, amikor ránézett a tévéző kislányra, hirtelen Gollumnak látta, aki rábámulva hangosan nevetett. Ezután még több sört ivott, majd amikor újra látta Gollumot, rátámadt a kislányra.

Ütni, és rugdosni kezdte, majd az erkélyről magához vett egy kalapácsot, és azzal ütötte a gyermek fejét. Az orvosok szerint kést is használt, mert a kislány fejét vágások és szúrásnyomok borították. Majd végül kivitte a gyereket az erkélyre, és a 3. emeletről a járdára dobta.

Egy arra járó nyugdíjas szemtanúja volt annak, ahogy lehajította a kislányt, és gyorsan odaszaladt segíteni neki, majd értesítette a mentőket. Elmondása szerint közben Kobzeva azt üvöltötte neki, hogy

ne érjen hozzá, meg kell halnia, egy démon lakik benne, egy ördög!

A kislányt válságos állapotban szállították kórházba, ahol végül négy hónapot töltött el. A kislány egész fejét és testét vágások és zúzódások borították, agyrázkódása volt, eltört a csípője és a gerince, a tüdeje összeomlott, és közel volt a halálhoz.

A kislány anyja elmondta, elégedett egy 9 évig tartó börtönbüntetéssel, bár a nekik megítélt, nagyjából 3 millió forintos kártérítést már kicsit kevésnek találta. A nő közölte, azért bízta rá gyermekét, mert megbízott benne, hozzátéve, hogy a nő mindig is barátságos volt a kislányával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik