Nagyvilág

Lövöldözés Utrechtben: nem nyíltak ki a villamos ajtajai

Nem nyíltak ki azonnal a villamos ajtajai, amikor egy férfi tüzet nyitott az utasokra a hollandiai Utrecht városában hétfőn 10 óra 45 perc körül, állítja egy szemtanú.

Az NRC című lapnak nyilatkozó nő arról beszélt, hogy az elkövető egy váratlan pillanatban felállt a helyéről és elkezdett lőni a körülötte lévőkre.

A villamos végén ültem. Válogatás nélkül tüzelt, de úgy tűnt, mintha az ülő utasokat célozta volna inkább. A villamos vezetője nem tudta egyből kinyitni az ajtókat. Két fiú kiütötte az ablakot, azon tudtunk kimenekülni. Mások is ezt csinálták

– emlékezett vissza a támadásra.

Jimmy de Koster helyi lakos épp hazafelé tartott a munkából, amikor az eset történt.

A lámpánál álltam, amikor megláttam, hogy egy nő fekszik a földön. Azt hiszem 20 és 35 év közötti lehetett. Abban a pillanatban három durranást hallottam. Négy férfi sietett a segítségére, hogy elvigyék onnan, aztán megint fegyverropogástól volt hangos minden. Teljes volt a káosz.

A legfrissebb hírek szerint a támadásnak három halálos áldozata van. A feltételezett elkövető a török származású, 37 éves Gökman Tanis, aki még jelenleg is szökésben van.

Kiemelt kép: Robin Utrecht / ANP / AFP / Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik