Nagyvilág

Új-zélandi merénylet: 1,5 millió videót törölt a Facebook

A Facebook kijelentette, hogy 1,5 millió olyan videót távolított el vagy blokkolt, amik a pénteki új-zélandi merénylettel voltak kapcsolatosak. A vérengzésben két mecsetet támadtak meg, 50 ember maghalt, több tucatnyian megsérültek. A merénylet elkövetője, Brenton Tarrant 28 éves ausztrál férfi a fejére erősített kamerával élőben közvetítette a támadást  a Facebookon és a Twitteren.

A Facebook egy korábbi sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy miután a rendőrség jelentette nekik az élő videót, azonnal levették, az elkövető Facebook-oldalával és Instagram-profiljával együtt.

Mia Garlick, a Facebook új-zélandi vezetője elmondta, az első 24 órában 300 ezer videót töröltek vagy blokkoltak, és megállás nélkül dolgoznak, hogy monitorozzák és eltávolítsák a támadással kapcsolatos erőszakos tartalmakat.

Kudarcot vallott a Facebook az új-zélandi terrortámadásban
A közösségi oldal a YouTube-bal együtt hiába próbálta megfékezni a feltöltött videókat.

Kiemelt kép: 
Brenton Tarrant, az új-zélandi Christchurchben elkövetett kettős merénylet fő gyanúsítottja március 15-én, a mecsetek elleni támadások előtt. A 28 éves ausztrál Tarrantot elfogták és tömeggyilkosság miatt vádat emeltek ellene. A fegyvertartási engedéllyel bíró Tarrant öt lőfegyvert használt a vérengzéshez.
MTI/AP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik