Nagyvilág

Életfogytiglant kapott a román nő, aki a metró alá lökte áldozatát

Az ítélet jogerős.

Romániában életfogytiglani börtönre ítélték kedden azt a nőt, aki 2017 végén, Bukarestben a metró alá lökött egy nőt, és egy másik áldozatát is ezzel a módszerrel próbálta megölni. Az ítélet jogerős – írja a Maszol.ro.

A bukaresti ítélőtábla fenntartotta a tavaly októberi elsőfokú ítéletet, amely 60 ezer euró erkölcsi kártérítés megfizetésére is kötelezte Magdalena Şerbant. A nő ellen emberölési kísérlet és minősített emberölés miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint 2017. december 12-én a bukaresti metró egyik  megállójában a sínek felé lökött egy nőt, aki ellenállt, megúszta, hogy a szerelvény alá essen. Pár órával később egy másik nőt már a sínekre lökött, majd miután áldozata próbált a peron szélébe kapaszkodva kimenekülni, fejbe rúgta, így elütötte a metró és meghalt. Mindezt a metróban felszerelt kamerák rögzítették.

A nő egyik áldozatát sem ismerte, elmezavarra hivatkozott, és azt állította, időnként elveszíti józan ítélőképességét, depressziós lesz. Ez történt a gyilkosság napján is.

A bírák elismerték, hogy pszichikai problémákkal küzd, de úgy ítélték meg, hogy felelősségre vonható tetteiért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik