Nagyvilág

Orbánék beleállnak: egy kiadványban bizonygatják, hogyan fokozná a bevándorlást „Brüsszel”

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Élesedni látszik a konfliktus a magyar kormány és az Európai Bizottság, illetve az EU egyes vezetői között. Egyrészt az Európai Néppártnak már hét pártja szeretné kizárni a tagok közül a Fideszt, a kormány egy kicsit meghátrált, március közepéig tartja kinn a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság amúgy néppárti elnökét ábrázoló plakátokat – de nem hagyja abba a magyar kormány a plakátkampánynak, csak Juncker helyett egy szocialista politikust, Frans Timmermansra cseréli, Soros marad. Kovács Zoltán államtitkár ebben is meglátta azt, hogy igazából a Fideszt akarják lejáratni a plakátkampányos kritikával, a Fidesz ellen zajlik hangulatkeltés.

Plakátkampány-botrány: Kovács Zoltán szerint a Fidesz ellen folyik hangulatkeltés
Az államtitkár szerint ésszerűtlen lenni kizárni az Európai Néppártból a Fidesz-KDNP-t. Erős állítások.

A másik vonalon is tovább gyürkőznek Orbánék. Miután az Európai Bizottság igyekezett helyre tenni, miért félrevezetőek a magyar kormány állításai, ferdítései, most a kormány egy nyolcoldalas dokumentumban igyekszik bizonygatni, hogy mégis csak miért bevándorlópárti az Európai Bizottság.

Azt írják a kormány honlapján nyilvánosságra hozott anyaghoz fűzött bevezetőben, hogy

a magyar kormány 8 oldalas állásfoglalásban válaszol az Európai Bizottságnak. Ebben a kabinet pontról pontra bemutatja azokat a terveket és javaslatokat, amelyek fokoznák a bevándorlást Európába.

A dokumentumot itt olvashatják.

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik