Nagyvilág

Zamárdiban rendezik a Red Bull Air Race idei futamát

Eldőlt, hogy Zamárdi ad otthont az idei Red Bull Air Race magyarországi futamának. Miután Tarlós István nem adott engedélyt a verseny budapesti lebonyolítására, sorra jelentkeztek be a verseny megrendezésére balatoni települések. A magyarországi futamot július 13-14-én rendezik majd Zamárdiban, vagyis egy héttel a Balaton Sound után.

Zamárdi polgármestere Csákovics Gyula korábban azt mondta lapunknak:

a Red Bull Air Race megrendezése a Balatonnak, és amennyiben Zamárdira esik a választás, Zamárdinak is óriási reklámot jelent, ráirányítja a figyelmet a Balaton-partra, illetve a településre.

A polgármester kiemelte azt is, hogy a versenyt lebonyolító város komoly bevételre számíthat az idegenforgalmi adóból, és a kereskedőknek, vendéglátóknak is garantált a megnövekedett forgalom (ami idegenforgalmiadó-bevételként szintén jelentkezik az önkormányzatnál). Ráadásul a terület bérbeadásából származó bevétel közvetlenül az önkormányzatot illeti. A tavalyi versenyből kiindulva ez azért nem lesz egy eget verő összeg: 2018-ban összesen 12,9 millió forint közterület-használati díjat kapott Budapest a Hungaroring Sport Zrt.-től, cserébe a Bem rakpartot 20 napig lezárták.

Csákovics Gyula úgy látja, a helyiek egyértelműen támogatják a versenyt:

Akivel beszéltem, kereskedők, vendéglátók, kifejezetten örülnek. Valaki úgy fogalmazott, hogy: a Red Bull Air Race a Balaton Sound után már csak egy majális.

„A Red Bull Air Race a Balaton Sound után már csak egy majális”
Balatoni polgármestereket kérdeztünk arról, miért szeretnék megrendezni a versenyt, és mit szólnak az ötlethez a helyiek. Zajos lesz a július Zamárdiban, ha a déli parti település lesz a befutó.

(Fotó: Bodnár Boglárka / MTI – Csanádi Márton / 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik