Nagyvilág

Ezrek vesztegelnek a bangkoki repülőtéren a Pakisztán és India közti konfliktus miatt

Pénteken délután várhatóan újra megnyitják a pakisztáni légteret.

Még pénteken is kétezer utas vesztegelt a bangkoki repülőtéren, várva a hazajutást azután, hogy járatokat töröltek a Pakisztán és India közti konfliktus miatt – írja a Reuters hírügynökség légitársaságok tájékoztatására hivatkozva.

A Thai Airways több mint egy tucat járatát törölte, amelyek európai városokba, így Londonba, Párizsba, Milánóba, Zürichbe és Frankfurtba repültek volna, mert Pakisztán szerdán lezárta légterét. A Thai Airways elnöke sajtótájékoztatón beszélt a kétezres utasszámról, és arról, hogy két-három napon belül elszállíthatják őket.

Közel ötezer embernek, főként a Thai Airways és a tajvani EVA Airways utasainak kellett más eljutási mód után nézniük. Pakisztán ígéretet tett arra, hogy helyi idő szerint pénteken 4 órakor megnyitja légterét a kereskedelmi járatok előtt. Egyes légitársaságok, így a Singapore Airlines elkerülték a pakisztáni légteret, a Thai Airways viszont nem repülhetett be az iráni vagy török légtérbe. A társaság végül Kínától kapott légtérhasználati engedélyt, és csütörtök este óta újra repül Európába. (Fotó: Europress – Lillian SUWANRUMPHA / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik