Nagyvilág

Börtönbe küldtek egy nőt, mert kiszabadított egy síró medvebocsot

Megsértette a vadgazdálkodás rendjét.

15 nap elzárásra ítéltek egy ötvenéves nőt New Jersey államban, mert kiszabadított egy síró bocsot egy medvecsapdából – számolt be az Independent.

Catherine McCartneyt már többször letartóztatták akciói miatt, amelyekkel a medvevadászatok ellen tiltakozott. A mostani eset kapcsán elismerte bűnösségét, de fellebbezni tervez az ítélet ellen. A bíróságon felolvasott nyilatkozatában azt mondta, nem bánta meg tettét. „Ezek az állatok ártatlanok, így erkölcsi megfontolásból elengedtem a medvét, hogy visszaszaladhasson az anyjához, és ez volt a helyes cselekedet” – mondta.

Az eset tavaly októberben egy lakóparkban történt, ahol a környezetvédelmi hatóság két medvecsapdát helyezett ki, egy medve ugyanis kétszer is összetűzésbe került az ott lakókkal, bár nem sérült meg senki. McCartney-nak volt egy segítője is, Mark Nagelhout, aki szintén bűnösnek vallotta magát. Mivel azonban ő először állt bíróság előtt, nem ítélték elzárásra. Ugyanakkor mindkettejüknek meg kell fizetniük több mint ezer dollárt. (Illusztráció: Europress – Biosphoto / Christophe Perelle)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik