Nagyvilág

Meghalt Ibiza Hugh Hefnere

85 éves korában elhunyt Tony Pike, az ibizai Pikes Hotel tulajdonosa, a sziget válasza Hugh Hefnerre, írta a Sun.

Hedonista partijairól volt híres, állítólag több mint 3000 nővel és férfivel volt együtt, rengeteg hírességet látott vendégül, Freddie Mercuryvel is együtt drogozott.

Szexfüggő vagyok, teljes mértékben elismerem. De inkább vagyok szexfüggő, mint drogfüggő vagy alkoholista

– mondta egyszer, és az a történet is járja róla, hogy egy alkalommal egy ismeretlen kezét megfogta, hogy aztán felvigye magához, az ismeretlen pedig nem volt más, mint George Michael, aki a Wham! nevű együttesével forgatta éppen a hotelben az 1983-as slágerüket, a Club Tropicanát. Az énekes Pike-nak ismerte el elsők között, hogy homoszexuális.

A hotelben még mások mellett megfordult Liam Gallagher, Mark Ronson, az Arctic Monkeys és Ed Sheeran is. De ők már akkor, amikor konszolidáltabbá vált a szálloda.

A legjobb szex, amiben valaha részem volt? Ha muszáj, akkor Grace Jonest kell mondanom. Neki volt ez a dolga, hogy szexelnie kellett, mielőtt színpadra lépett

– árulta el egy interjúkötetben Pike. Jones pedig így emlékezett vissza:

Hatalmas pénisze volt, és boldog voltam, hogy gondját viselhetem.

15 hónapon át flörtöltek egymással, miután egy orgián megismerkedtek.

Teljesen sötét volt. Csak a zenét lehetett hallani, és a szex és a marihuána szagát éreztem. A nagy gyertyák ekkorra már leégtek, mindenhol testek voltak a földön

– mesélte a hoteltulaj később.

Roman Polanski egyszer megkérte, hozza már össze az énekesnővel, mire Pike elárulta neki, hogy ő a szeretője, mire a rendező azt válaszolta: „De én híres vagyok.”

Pike droggal is elhalmozta neves vendégeit. Állítólag voltak olyan bulik, amikor a pult személyzetének ki volt adva, hogy ha valaki egy italt kér, akkor ingyen húzzanak ki egy csík kokaint is mellé. A reggeli müzlit is droggal szolgálták fel, áll a hely legendájában, de Pike erre úgy reagált:

Kóla a kukoricapelyhen? Micsoda pazarlás!

Meet the Hedonism King of Ibiza

Tony Pike is an 83 year old Ibiza legend. His hotel 'Pikes" has been a debaucherous hotspot for celebrities spanning decades, boasting such guests as George Michael, Freddie Mercury, Liam Gallagher and Grace Jones.

Közzétette: VICE – 2018. augusztus 10., péntek

A hotelben lakott éveken keresztül a Queen énekese, Freddie Mercury, „egy csodálatos srác, akit imádtam”.

Gyakran feküdtünk az ágyán, beszélgettünk, csíkokat húztunk. Freddie kokainbevitele mindent felülmúlt egy időben.

Mercury legendás 41. születésnapját is a hotelben tartotta. 700 vendég vett rajta részt, köztük Bon Jovi, Tony Curtis, Naomi Campbell és Boy George is, aki úgy nevezte Pike-ot, „az igazi Hugh Hefner”. Mercury bármennyi pénzt elköltött volna a partira, azt mondta felőle az is belefér, ha a medencét befagyasztják, és elefántok koriznak rajta. „Csak vad legyen.”

A többnapos, drogokkal és szexszel átitatott partik persze nem titokban folytak, a helyi rendőrség figyelmét is felkeltették. Ekkor lépett közbe Julio Iglesias, aki meghívta a rendőrfőnököt egy buliba, ott átkarolta mind a kettőjük nyakát, összekoccintotta a fejüket, és azt mondta:

Azt akarom, hogy barátok legyetek. Mind a ketten nagyon fontos szereplői vagytok a szigetnek. Ha harcolni kezdtek egymással, az katasztrofális lenne Ibizára nézve.

Ezután békén hagyták a hatóságok Pike-ot.

Pike egyébként Nagy-Britanniában született, Ausztráliába költözött tizenévesen, és 26 éven át vissza se tért Európába. Akkor hátizsákos útra jött Ibizára barátnőjével, és annyira megtetszett neki a sziget, hogy megvásárolt egy leszakadt tanyát, aminek a helyén 1978-ban nyílt meg a Pikes. Pike-nak – aki utolsó 25 évében HIV-fertőzött volt – a kilencvenes években, mikor Ibiza a mostani partisziget lett, pénzügyi problémái lettek. Ezért eladásra kínálta a hotelt, mikor is átverték 50 ezer fonttal.

1998-ban lelövették 41 éves fiát, Dave-et Miamiban, hogy megszerezzék Pike-tól a szállodát. Végül csak 10 évvel később adta el a hotelt az Ibiza Rocks láncnak, de továbbra is ott élt, fontos része maradt az épület kultúrájának.

Pike tavaly súlyos stroke-ot kapott, ami után már nem épült fel rendesen. Rákot is diagnosztizáltak nála.

84 éves vagyok, prosztatarákom és bőrrákom van

– vallotta be.

Az emberek azt hiszik, hogy multimilliomos vagyok, mert eladtam a hotelt, de ennek az ellenkezője az igaz.

Azt mondta, ha jobban vigyáz a pénzre, ravaszabb üzletember, kevesebbszer házasodik (öt felesége volt), vagy kevesebb nővel jött volna össze, akkor jobb lett volna a helyzete financiális élete végére, de nem sajnálja.

Ebben a tekintetben nincsen bennem bánat. Az ilyen sajnálat csak az időt pazarolja.

Kiemelt kép: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Groucho

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik