Nagyvilág

Órákon át egy brit Tesco parkolójában ragadtak az emberek

Káosz volt. És jött a bírság is.

Biztos nem gondolták azok a vásárlók, akik február 4-én ellátogattak a Salisburyben található Tescóba, hogy fél napos programra indulnak.

És nem is maga a shoppingolás vett el sok időt: a Tesco Extra környékén őrült nagy közlekedési káosz alakult ki. Az áruháztól 800 méternyire levő lámpák meghibásodása miatt akkora lett a dugó, hogy a bevásárlóközpont parkolójából nem tudtak kiállni az emberek.

Volt olyan vásárló, aki még idejében észrevette, hogy nem szabad beülni a kocsiba, és inkább este visszament az autójáért, de több tucat sofőr nem volt ennyire szerencsés, és akadt, aki közel négy órán át ült a volán mögött.

Mint például az a nő, aki a Sun brit bulvárlapnak elmondta: nem elég, hogy négy órát töltött a kocsiban, néhány nap múlva kapott egy értesítést, hogy

70 fontos (25 ezer forint) bírságot kell fizetnie, mert túllépte a Tesco-parkolóban tölthető maximális 3 órás tartózkodási időt.

Mint kiderült, nem ő volt az egyetlen: összesen 27 vásárlónak küldték ki a büntetésről szóló értesítést. A hatalmas felháborodás miatt később a parkolót üzemeltető cég jelezte: eltekintenek a bírságok befizetésétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik