Nagyvilág

A Fidesz a migránskártyákról kérdezett, kapott is válaszokat, csak nem osztotta meg

Miközben a Fidesz-közeli sajtó rendszeresen cikkezik az úgynevezett „migránskártyákról”, Ujhelyi István szerint az azzal kapcsolatos pontos információkat már nem osztja meg.

Az MSZP-s EP-képviselő a Facebookon írt arról, hogy a Fidesz EP-képviselői, és főként Deutsch Tamás, írásbeli kérdéseket nyújtottak be az Európai Bizottsághoz (EB), amelyre kaptak is választ, ennek ellenére mégis azt mondták, hogy az EB „elfogadhatatlan módon hallgatásba burkolózik”.

Nevetséges színjáték a Fidesztől, hogy meglepődnek a migránskártyán
2017-ben sajtóközleményben jelentette be az Európai Bizottság, melynek tagjai közt ott ül Navracsics Tibor is. A baráti sajtóban is szóba került már áprilisban.

Dimitrisz Avramopulosz uniós biztos a Fidesz politikusainak küldött írásbeli válaszában azt írta, hogy a hivatkozott kártyákat Görögországban használják az Európai Bizottság által finanszírozott humanitárius program keretében. Az előre meghatározott összeggel feltöltött készpénzkártyákat az „elismert menedékkérőknek” és „nemzetközi védelemben részesülő személyeknek” adják ki.

Főszabály szerint legfeljebb hat hónapos időszakra kapják az alapvető szükségleteik méltó, legális és hatékony módon történő kielégítése céljából; a kártyákat kizárólag Görögországban lehet használni, csak az ENSZ illetékes főbiztossága és végrehajtó partnereik tölthetik fel a kártyákat, a tulajdonosok személyazonosságát pedig fizikai vizsgálattal rendszeresen ellenőrzik.

A programot az ENSZ menekültügyi főbiztosa két másik nemzetközi humanitárius szervezettel, a katolikus segélyszolgálattal és a Vöröskereszt Nemzetközi Szövetségével közösen hajtja végre.

‼️‼️VAJON EZT MIÉRT HALLGATJÁK EL A FIDESZES EP-KÉPVISELŐK? ‼️‼️Miközben újabb közpénzmilliárdokat költenek el a…

Közzétette: Ujhelyi István dr. – 2019. február 21., csütörtök

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik