Belföld

Nevetséges színjáték a Fidesztől, hogy meglepődnek a migránskártyán

Az ember hitetlenkedve nézi a migránsok névtelen bankkártyáiról szóló beszámolókat, a migránsoknak az EU, Soros és az ENSZ pénzével feltöltött bankkártyákat osztogatnak

– mondta hétfőn Hende Csaba parlamenti felszólalásában. Nem csak ő, gyakorlatilag az egész Fidesz a migránskártyán pörög és úgy tesznek, mintha ez számukra valami teljesen új információ lenne. Az Index cikkéből viszont éppen az derül, hogy a Fidesz már régóta tud erről a kártyáról, csak most azt játsszák el, hogy ez valami újabb őrült Soros-terv, ami teljesen meglepte őket.

A lap szerint a programról az első pillanattól kezdve tudnia kell a Fidesznek, mivel Magyarország is ott volt az ENSZ menekültügyi részlegének azon a megbeszélésén, ahol ez szóba került. 2017-őszén az ülésen a névsor szerint ott volt Horváth Zsuzsanna, a magyar ENSZ-nagykövet, aki egykor a Miniszterelnökségen is volt helyettes államtitkár. De ha a párt esetleg ezen átsiklott, akkor az már biztosan feltűnt nekik, hogy

2017 júliusában az EU egy sajtóközleményben jelentette be, hogy az Európai Bizottság (melynek tagjai közt ott ül Navracsics Tibor is) ESTIA néven új humanitárius programot indít.  

– írja az Index. A levélben azt is megjegyzik, hogy 57,6 millió euró jut majd arra, hogy bankkártyán, készpénzként adják oda az érkező migránsoknak/menekülteknek. A sajtóközleményben még egy link is van, melyben leírják, hogy mikori döntéssel, hány eurót, milyen szervezeten keresztül adnak majd ki.

Arról már nem is beszélve, hogy a program kiterjesztéséről a kormányközeli Magyar Idők és az Origo idén áprilisban azt írta, “már több mint 23 ezer embert szállásoltak el városokban, rendszeres pénzbeli támogatást pedig 41 ezernek nyújtanak”.

(Fotó: Marjai János / 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik