Nagyvilág

Őrizetbe vették a sofőrt, aki miatt véletlenül lelőttek egy nőt

Elmenekült a rendőrök elől, rálőttek az autójára, de az eltévedt golyó egy járókelőt sebesített meg Magyarón.

A szászrégeni rendőrök péntek este akartak leállítani egy autót, de a 20 éves sofőr továbbhajtott. A rendőrök követték, riasztották kollégáikat, akik Magyarón próbálták megállítani a sofőrt, de nekik sem állt meg.

A 20 éves fiatalembert hatósági közeg megsértésével gyanúsítják, azt később döntik le, előzetes letartóztatásba helyezik-e. A szászrégeni ügyészek gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében vizsgálódnak – írja a Transindex.ro.

Azt is vizsgálják, hogy a rendőr megfelelően használta-e fegyverét, amikor leadta a hat lövést. Az egyik golyó visszapattant és súlyosan megsebesített egy nőt a Maros megyei Magyarón. A lövedék az asszony fejét találta el.

A Maszol.ro szerint az 59 éves nő kómába került. Miután a kolozsvári kórház idegsebészeti osztályán megműtötték enyhén javult az állapota. Az intenzív osztályon kezelik, orvosai úgy döntöttek, fokozatosan ébresztik fel a kómából.

A sofőrt a rendőrök Ratosnya községbeli Borziatelepig követték. A háza udvarán megtalálták az autót, már rendszámtábla nélkül. Kiderült, hogy a 20 éves sofőrt tavaly szeptemberben megbírságolták gyorshajtásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik