Nagyvilág

Kiderült, milyen sérülések okozták a lezuhant focista halálát

A becsapódáskor elszenvedett fej- és törzssérüléseibe halt bele a kis repülőgéppel lezuhant Emiliano Sala, a Cardiff City labdarúgója.

A vizsgálatok első megállapításait hétfőn tették közzé Bornemouthban. A halottkém Ian Parry elmondta, hogy a holttestet az ujjlenyomat alapján azonosították. 

A légi baleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB), illetve a rendőrség tovább kutatja a szerencsétlenség okait.

A 28 évesen elhunyt argentin futballista holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerfenékre lesüllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma.

Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én. Az egymotoros repülőgép pilótája a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A gépre február 3-án bukkantak a tengerfenéken.

Holttestet találtak az Emiliano Salát szállító gép roncsaiban
A gép maradványaira vasárnap bukkantak rá a tengerfenéken.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Kiemelt kép: A British Air Accidents Investigation Branch (AAIB) által 2019. február 4-én közreadott kép az Emiliano Salát, a walesi Cardiff City újonnan szerződtetett argentin labdarúgóját szállító N264DB kisrepülőgépről a La Manche-csatorna fenekén. Az új csapatához, a walesi Cardiff Cityhez utazó Sala repülőgépe 2019. január 21-én tűnt el a La Manche fölött. (MTI/EPA/AAIB)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik