Nagyvilág

Attól félt, megölik, egy héttel később egy bőröndben találták meg a holttestét

A 24 éves Valerie Reyes január 28-án pánikban hívta fel édesanyját New York-i otthonában. Arról beszélt neki, nem tudja kiverni a fejéből azokat a híreket, amelyek nők ellen elkövetett gyilkosságokról szólnak. Bár konkrétan senki nem fenyegette, mégis félelmet érzett, tudósít a New York Times.

Azt hiszem, valaki meg fog ölni engem

– mondta az anyjának.

Másnap nem jelent meg a munkahelyén. Nyolc nappal a telefonhívás után pedig egy bőröndben találták meg a holttestét egy építkezésen. A rendőrség közlése szerint kezeit és lábait összekötözték a gyilkosai.

Az ügyben egyelőre nincs gyanúsított, a halál okának megállapítása pedig akár hetekig is eltarthat.

Valeria Reyest utoljára január 27-én vasárnap látta a családja. Aznap jól szórakoztak, hétfőn pedig bement dolgozni, és semmi különlegeset nem láttak rajta kollégái.

Miután felhívta az anyját, megígérte neki, hogy lenyugszik, majd üzenetben jó éjszakát kívánt neki, hozzátéve, hogy azóta evett valamit.

Most már jobban érzem magam, anyu

– írta.

A térfigyelő kamerák felvételei szerint szerdán hajnalban egy New York-i banknál járt.

Anyja azt mondta, eleinte azt hitték, hogy a lány csak egyedül akar lenni és szabadságra vágyik. A rendőrség végül január 31-én csütörtökön nyilvánította eltűntnek. A lakossági felhívásban úgy fogalmaztak, hogy Reyes szorong és depressziós. Senki nem jelentkezett, hogy látta volna.

Szűk egy héttel később útépítő munkások találtak rá egy holttestre egy bőröndben, és azonnal riasztották a rendőröket. Szerda estére kiderült, hogy az áldozat Valerie Reyes.

Anyja szerint a lány sosem kereste a bajt, bulikba se nagyon járt, mégis ördögi kezek között végezte.

Bárki is tette ezt, meg kell fizetnie érte. A babám elment. Egy bőröndben találtak rá. Olyan ez, mint egy rémálom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik