Nagyvilág

Nyolc emberrel végzett a torontói sorozatgyilkos, a kilencedik áldozatot a rendőrség mentette meg

Hamarosan ítéletet hozhatnak annak a kanadai férfinak az ügyében, aki 2010 óta nyolc embert gyilkolt meg. Bruce McArthur január végén vallotta magát bűnösnek az ellene felhozott vádakban és csak a szerencsén múlott, hogy nem lett egy kilencedik áldozat is.

McArthurt 2018 januárjában tartóztatta le a rendőrség, miután egy ideje már megfigyelték a férfit, mert azzal gyanúsították, hogy köze lehet több homoszexuális férfi eltűnéséhez. Amikor a rendőrség bement McArthur lakására, egy férfit az ágyhoz kötözve találtak.

A jelek szerint ő lett volna a kilencedik áldozat, ugyanis a házkutatás során a sorozatgyilkos számítógépén találtak kilenc mappát, bennük többek között képek voltak az áldozatokról, valamelyiken még életben voltak, máshol már nem. Nyolc mappa a már ismert áldozatok nevét tartalmazta, a kilencediken a McArthur lakásán talált férfi neve volt olvasható.

Az egy bevásárlóközpontban Mikulásként is dolgozó McArthurt eredetileg két gyilkosság gyanúja miatt tartóztatták le, később derült ki, hogy ennél többről van szó.

Michael Cantlon ügyész arról is beszélt újságíróknak, hogy a gyilkos szándékosan keresett olyan áldozatokat, akiknek valamilyen szempontból nehéz volt az élete. Például nem vállalhatták fel teljesen a melegségüket, vagy nem volt állandó lakhelyük, emiatt alkalmasabbak voltak az áldozatszerepre. Miután becserkészte őket, McArthur megfojtotta az áldozatait, holttestüket pedig többek között kerti ültetőládákban ásta el.

(CNN)

Kiemelt kép: Europress/Geoff Robins/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik