Nagyvilág

79 éves bácsi terrorizálta a környéket

Vasárnap hívás érkezett az észak-spanyolországi Vigo rendőrkapitányságára, a bejelentés szerint két férfi verekedett össze az  Urzáiz utcában. A helyszínen a rendőrök egy vérző orrú férfit találtak, aki éppen egy öregembert próbált minden erejével megakadályozni az elmenekülésben. A fiatalabb férfi az autójához érve meglepetten látta, hogy ismeretlen bácsi éppen a karosszériát karcolgatja, illetve fogpiszkálókat dugdos a kocsi zárjába, minek eredményeképpen az működésképtelenné vált. Amikor kérdőre vonta a rongálót, a bácsi azonnal bepancsolt neki egyet, és összetörte a szemüvegét.

Ugyanazon a napon rendőrök egy másik bejelentést is kaptak egy utcai összecsapásról, mint utóbb kiderült, ugyanannak a 79 éves férfinak a részvételével. Akkor épp egy épület zárját rongálta meg, majd ugyanúgy összeverekedett a tulajdonossal.

A rendőrök a helyszínen kisvártatva felfedezték, hogy a közelben hat másik autót is hasonlóképpen helyben hagytak, a vandál nyugdíjas őrizetbe vétele után pedig fény derült a rekordgyanús statisztikáira is. Mint megállapították, a férfi több mint 120 autót és számos épületet rongált meg, 12 alkalommal érkezett bejelentés ellene vandalizmus miatt egyetlen hónap alatt, az ámokfutás ugyanis az év első napján kezdődött.

A helyi polgárőrség szerint a bácsi nem csupán rongálásaival dúlta fel a környék nyugalmát, emberekre is rátámadt mindenféle előzmény nélkül, két fő fegyvere az esernyője és a sétapálcája volt.

A nyugdíjas agresszort tavaly már alávetették egy pszichiátriai vizsgálatnak, miután nekiesett az egyik szomszédjának, de nem állapítottak meg nála mentális rendellenességet, így három nap után hazamehetett.

(El País)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik