Nagyvilág

Lyukat vágott egyhónapos fia felduzzadt köldökébe egy kínai apuka, és ezzel majdnem megölte

Az orvosok elszörnyedtek, amikor meglátták, hogy mit tett a kínai apuka, aki csak segíteni akart.

Majdnem megölte egyhónapos kisfiát egy kínai apuka, amikor otthon, házi módszerekkel próbálta meggyógyítani gyermekét, a Zhejiang tartományban található Ningbo városában. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a meg nem nevezett férfi egy késsel vájt lyukat a fiú köldökébe, miután az elkezdett felduzzadni.

A férfi azt gondolta, hogy ezzel kiszabadulnak a hasüregből az ott felgyülemlett gázok, amik szerinte a puffadást okozták. A köldökbe vágott lyukon azonban nem gázok távoztak, hanem a kisfiú belei türemkedtek ki.

Szerencsére az apuka ezt már nem próbálta meg saját maga megoldani, és gyorsan kórházba vitte a fájdalmaktól szenvedő gyereket. Amikor beérkeztek, a fiú vékonybelének egy félméteres szakasza a testén kívül volt, és nagyjából a fele már kezdett elfeketedni.

Fél méternyi vékonybél türemkedett ki a felvágott köldökön. Fotó: Ningbo Gyerekkórház.

A gyereket azonnal egy műtőbe vitték, hogy megoperálják. A Ningbo Gyerekkórház sebészeinek végül egy órás műtéttel sikerült visszahelyezniük a fiú beleit a testébe. A fiút az intenzív osztályra szállították, és várhatóan teljesen fel fog épülni – mondta el a helyi sajtónak Zhu Jianmin, a kórház gyereksebészeti osztályának vezetője.

Az orvos közölte, hogy karrierje alatt még soha nem találkozott ehhez fogható esettel, és „ilyen ostoba szülővel”. Zhu elmondta, ha a penge egy kicsit mélyebbre megy, és belevágott volna a gyerek belébe, az amúgy is életveszélyes helyzet még veszélyesebbé vált volna.

A fiú köldöke egyébként azért duzzadt fel, mert a gyereknek köldöksérve volt. Ez a Házipatika oldalán olvasható leírás szerint a köldökgyűrűben kialakuló tágulat, valamint az ebbe bejutó hasüregi szervek által okozott elváltozás és duzzanat.

Akkor alakulhat ki, ha a köldöknyílást körülvevő köldökgyűrű meggyengül vagy tágul. Tünete a köldök területén növekvő duzzanat, az  egyetlen kezelési mód a műtét. A gyógyulási esély nagyon jó, jellemzően 90-95 százalékos – írta a Házipatika.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik