Nagyvilág

Tévedésből kapcsolt le a létfenntartó gépről egy idegent egy nő New Yorkban

Napokig virrasztott az öccse kórházi ágya mellett Shirell Powell a New York-i Bronxban. A férfit gépek tartották életben, az orvosok pedig azt mondták a nőnek, nincs esély rá, hogy a testvére állapota javulni fog – írja az NBC New York.

Powell nehéz szívvel engedélyt adott a létfenntartó gépek lekapcsolására és elkezdte szervezni az öccse temetését, amikor kiderült, hogy tévedés történt.

Freddy Clarence Williamst július 15-én szállították kórházba, eszméletlen állapotban, vélhetően drogtúladagolás miatt bekövetkezett agykárosodással. A személyzet megállapította, hogy a férfi volt már a kórház páciense, ezért értesítették a családját. Itt csúszott hiba a rendszerbe: a páciens valódi családja helyett Frederick Williams nővérét hívták fel. Shirell Powell azt mondja, a férfiből mindenütt csövek lógtak, az arca pedig el volt torzulva, ezért nem tűnt fel neki a tévedés. Amikor a húguk is bement a kórházba és azt mondta, nem hiszi, hogy a testvérük fekszik az ágyban, a nő nem hitt neki.

A család egy hónapon gyászolt és készült a búcsúra. Frederick Williams lánya Virginiából utazott New Yorkba, hogy elbúcsúzhasson az apjától. A tévedésre a gépek lekapcsolása után, a boncoláskor, augusztus 16-án derült fény. Kiderült, hogy a meggyászolt testvér idő közben végig a megyei börtönben ült.

A nő ügyvédhez fordult és beperelte a kórházat a szenvedésért, amin a családjának kellett keresztülmennie egy hónapon keresztül, illetve a lelki teher miatt, amit az a tudat okozott neki, hogy hozzájárulását adta egy idegen férfi „megöléséhez”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik