Nagyvilág

Börtönbe mehet, mert kopaszra nyírta a lányát

Hat hónapot kockáztatott az asszony azzal, hogy a fürtökön állt bosszút lánya iskolai lógásai miatt.

Februárban hoz ítéletet Veneto tartományi bírósága annak a román nőnek az ügyében, aki büntetésül kopaszra borotválta lánya fejét 2017 tavaszán – írja a Maszol.ro egy helyi lapra hivatkozva. Az észak-olaszországi Belluno településen élő 37 éves nő haragját az váltotta ki, hogy lánya nem volt hajlandó reggel felkelni és iskolába menni.

A lány az ügyészeknek azt mesélte, hogy reggelente amikor édesanyja ébresztgette, kérte, hogy maradhasson még kicsit ágyban, de miután az anyja elment dolgozni, visszaaludt. Ilyenkor több óráról elkésett vagy egyáltalán nem ment iskolába.

Amikor ezt az anyja megtudta, büntetésből lenyírta kopaszra a lányát. A drasztikus eljárás nem nyerte el az olasz gyermekvédelmi hatóság tetszését.

Eljárás indult az anya ellen, mondván, átlépte a határt a nevelés és megalázó büntetés között, visszaélt hatalmával, fizikai és lelki traumát okozott a lányának. Az olasz törvények szerint hat hónapig terjedő börtön szabható ki az olyan esetekben, amikor valaki visszaél a hatalmával a gondjára bízott másik személy ellen és indokolatlanul súlyosan, megalázóan bünteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik