Nagyvilág

Meghalt Trevor, a világ legmagányosabb kacsája

Még 2018 szeptemberben írtunk Trevorról, aki egyik napról a másikra bukkant fel az Új-Zélandhoz tartozó Niue szigetén és azzal lett híres, hogy fajának ő volt az egyetlen képviselője Niuén.

Azt nem tudni, hogy a kacsa hogyan került új lakhelyére. Mindenesetre a helyi repülőtér melletti kis vizes területen bújt meg, az élelméről és lakhelyének vízpótlásáról pedig folyamatosan gondoskodtak a tűzoltók és az önkéntesek.

Bár Trevort a legmagányosabb kacsának nevezték, valójában sok barátja volt. Nemcsak a helyi lakosok, akik rendszeresen kedveskedtek neki finom falatokkal, de összebarátkozott egy kakassal, egy tyúkkal és egy weka nevű, helyi madárfélével is.

Most azonban gyászolnak niueiek, Trevort ugyanis kutyák támadták meg és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy elpusztult.

Az egyik helyi lakos, aki a kacsának még egy Facebook-oldalt is csinált, azt mondta a BBC-nek, hogy furcsa lesz az élet Trevor nélkül.

Egy évig mindig volt a kocsimban egy zsák zab, hogy meg tudjam etetni Trevort. Sokan megszerették és biztosan hiányozni fog.

Kiemelt kép: Europress/Handout/Courtesy of Rae Finlay/AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik