Nagyvilág

Letartóztattak egy ápolót a kómában szülő nő ügyével kapcsolatban

A rendőrség által elvégzett DNS-vizsgálatok után szexuális erőszak vádjával letartóztatták annak a phoenixi otthonnak az egyik ápolóját, ahol egy több mint tíz éve vegetatív állapotban fekvő nő gyermeket hozott világra december végén.

A helyi rendőrség szóvivője közölte, hogy a vádlott Nathan Sutherland, az otthon képesített ápolója. A 36 éves férfi a Hacienda HealthCare által működtetett otthonban egyike volt azoknak, akik a vegetatív állapotban lévő 29 éves nő ellátásáért felelősek voltak.

A rendőrfőnök elmondta, hogy a férfit szexuális bántalmazás és sebezhető felnőtt ellen elkövetett nemi erőszak vádjával tartóztatták le.

Hogyan szülhetett a 14 éve kómában fekvő nő?
Nem is lenne lehetséges, hogy vegetatív állapotban teherbe essen.

December végén derült ki, hogy a 29 éves, vegetatív állapotban lévő nő december 29-én kisfiút szült. A nő a Phoenixtől mintegy 205 kilométerre délkeletre fekvő rezervátumban élő San Carlos apacs törzs tagja. Az áldozat három éves kora óta szorul ápolásra.

Az intézmény személyzete azt állította, hogy nem tudtak a várandósságról a szülés előtt. A Hacienda elnök-vezérigazgatója lemondott az eset miatt.

A hatóságok elrendelték az otthon valamennyi férfi alkalmazottjának DNS-vizsgálatát, ennek alapján rendelték el az ápoló letartóztatását.

A rendőrség szerdán azt is közölte, hogy a kisfiú jól van. A nő családja már korábban jelezte, hogy gondjaiba veszi a gyermeket. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik