Nagyvilág

Amerika kiakadt a videón, amin Trump-hívő középiskolások gúnyolnak egy indián veteránt

Szédületes sebességgel söpört végig a közösségi oldalakon egy videó, amelyen iskolás fiúk körbevesznek, kinevetnek és megfélemlítenek egy idős bennszülött amerikai férfit.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KC🇬🇺🌴🌴 (@ka_ya11) által megosztott bejegyzés, Jan 18., 2019, időpont: 4:33 (PST időzóna szerint)

A vietnami veterán férfi egy őslakosok jogaiért kiálló eseményen demonstrált a washingtoni Lincoln Memorialnál. A fiúk Kentuckyból érkeztek a fővárosba, mindannyian a Covington katolikus magániskola tanulói, ők azért jöttek, hogy egy másik rendezvényen az abortusz ellen tiltakozzanak. A fiatalok „tegyük újra naggyá Amerikát” (ez Donald Trump emblematikus mondta) feliratú sapkában vegzálták a doboló és éneklő férfit, az egyikük hosszú ideig közelről az arcába vigyorgott, a többiek körülötte ugráltak, röhögtek, kiabáltak.

„Hallottam, ahogy azt kiáltozzák, hogy építs falat, építsd meg azt a falat” – mondta Nathan Philips, aki szerint azonban – szemben az elnök véleményével – amerikai földön nincs helye falaknak.

Philips elmondása szerint egy idő után odébb akart állni, az arcába mászó fiú azonban nem tágított, és elállta az útját. „Féltem, és aggódtam a fiatal barátaimért is, nem akartam, hogy bárkinek baja essen. Még kiejteni sem szeretem a gyűlölet szót, de azt éreztem, hogy féktelen gyűlölet vesz körül, mintha viharba kerültem volna” – mondta a CNN-nek a háborús veterán, aki  1972-1976-ig szolgált az amerikai seregben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KC🇬🇺🌴🌴 (@ka_ya11) által megosztott bejegyzés, Jan 18., 2019, időpont: 4:42 (PST időzóna szerint)

A fiúk iskolája – amely buzdította diákjait, hogy vegyenek részt „az élet menetén” – közölte, hogy vizsgálatot indít, és a tanulóknak várhatóan büntetéssel kell számolniuk. Nathan Philipstől bocsánatot kértek, mint írták, a diákok viselkedése szembemegy az egyház által képviselt értékekkel, az emberi méltóság tiszteletével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik