Nagyvilág

Kíváncsiságból csatlakozott az ISIS-hez

A 34 éves texasi Warren Christopher Clarkot kurd erők fogták el Szíriában. A férfi azt állítja, kíváncsiságból csatlakozott az ISIS-hez.

A férfi három éve csatlakozott a terrorszervezethez, a megszállt területeken angolt tanított – írja a Metro. Warren Christopher Clark utóbb azt nyilatkozta, azért lépett be az Iszlám Államba, hogy saját szemével is lássa, mit művelnek.

Természetesen láttam a videókat. A lefejezésekről azt gondolom, ezek kivégzések. Az Egyesült Államokból, Texasból származom. Ott is szeretnek embereket kivégezni

– mondta a férfi, hozzátéve, hogy nem nagyon lát különbséget a kettő között.

Clark kitart amellett, hogy sosem harcolt az ISIS-ban, többször visszautasította a dzsihadistákat, amikor fegyvert akartak adni a kezébe. A férfi azt mondta, csak kíváncsiságból csatlakozott a terrorszervezethez. Mivel politikatudományt tanult, felkeltette az érdeklődését az ISIS ideológiája.

Clark egy iraki házban talált önéletrajzában, amelyben Abu Muhammad al-Amerikinek nevezte magát, azt írta, célja az, hogy angolt tanítson fiataloknak az Iszlám Állam által megszállt területeken. A férfi azt is fontolgatta, hogy megpróbáljon elhelyezkedni a Moszuli Egyetemen.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik