Nagyvilág

Már Trump ügyvédje se zárja ki, hogy volt összejátszás az oroszokkal

Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Rudy Giuliani egy televíziós interjúban csütörtökön kijelentette: az elnök ugyan nem játszott össze az oroszokkal, de kampánycsapatának tagjaival kapcsolatban ezt már nem zárja ki.

Giuliani aki korábban többször is azt hangoztatta, hogy az elnök környezetéből soha senki nem játszott össze oroszokkal, a CNN hírtelevíziónak adott interjújában úgy fogalmazott:

soha nem mondtam azt, hogy nem volt összejátszás a kampánycsapat vagy egyes tagjai részéről. Fogalmam sincs erről.

Hangsúlyozta ugyanakkor: nincs bizonyíték arra, hogy Donald Trump összejátszott volna oroszokkal, hogy meghekkeljék  a Demokrata Párt vezető szerve, a  Demokrata Országos Bizottság elektronikus leveleit. Giuliani ezzel a bizottság  e-mailjeinek a 2016-os elnökválasztási kampányban történt meghekkelésére utalt, amelynek nyomán az ellopott elektronikus leveleket a sajtóban hozták nyilvánosságra.

Az elnök nem játszott össze Oroszországgal,

szögezte le az ügyvéd.

Szeptember 11. hőséből röhejes bohóccá vált Rudy Giuliani
15 éve még „Amerika polgármestereként” tisztelte az egész világ New York egykori vezetőjét. Régi csodálói most csalódottan nézik, mit művel Donald Trump ügyvédjeként.

Szavaira több demokrata párti törvényhozó reagált. Richard Durbin szenátor például az MSNBC televíziónak azt nyilatkozta: Giuliani ezzel mintha elismerte volna, hogy tudomása van a Trump kampánycsapata és oroszok közötti összejátszásról.

Ez beismerés az elnök ügyvédje részéről,

fogalmazott Durbin.

A The Wall Street Journal csütörtökön arról közölt értesüléseket, hogy Michael Cohen, Trump volt személyes ügyvédje, akit több mint háromévi börtönre ítéltek adó- és banki csalásért és a kampányfinanszírozási törvények megsértéséért, 2016-ban egy technológiai vállalatot felkért arra, hogy manipuláljon két közvélemény-kutatást Trump érdekében.

Cohen a cikk megjelenése után Twitter-üzenetben elismerte ezt, hozzátéve, hogy Donald Trump utasítására cselekedett.

(MTI)

Kiemelt kép: Europress/SAUL LOEB/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik