Nagyvilág

Lecsapott a német rendőrség a Ku Klux Klan Nemzetiszocialista Lovagjaira

A Stuttgarti Ügyészség közlése alapján a Deutsche Welle arról ír, hogy szerdán több német tartományban, összesen 200 rendőr közreműködésével 12 lakásban tartottak razziát. A rendőrség 17 személlyel összefüggésben tartott házkutatást, akik

a gyanú szerint kapcsolatban állnak a magukat a Ku Klux Klan (KKK) Nemzetiszocialista Lovagjainak nevező szélsőséges szervezettel.

A házkutatások során több mint száz fegyvert – köztük légpuskákat, macsétéket, kardokat és késeket – foglaltak le, de letartóztatásról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok. Az érintettek 19 és 59 év közötti személyek. A teljes nyomozás összesen 40 embert érint. A nyomozók közlése szerint a jobboldali orientációjú csoport a nemzetiszocializmus eszméjét dicsőíti.

A nyomozók egy korábbi, illegális jelvényekkel kapcsolatos nyomozás során lefoglalt telefonban bukkantak rá egy csetes beszélgetésre, ami alapján eljutottak a csoportosuláshoz. A csoportnak valószínűleg nincsen kapcsolata az Egyesült Államokban hírhedtté vált, fajgyűlölő KKK-hoz.

Kiemelt kép: Ügyészség, Baden-Württemberg

Ajánlott videó

Olvasói sztorik