Nagyvilág

Dollármilliókat kaphat egy nő, mert vasárnap is dolgoznia kellett

Megsértették a vallásgyakorláshoz való jogát.

21,5 millió dollárt ítélt meg egy esküdtszék annak a nőnek, aki egy miami-i szállodában dolgozott, és állítása szerint volt munkáltatója megsértette a vallásgyakorláshoz való jogát azzal, hogy vasárnapra is beosztották dolgozni – erről az Independent ír.

A 60 éves Marie Jean Pierre a Krisztus Katonái nevű katolikus missziós csoport tagja. Mint mondta, munkába állásakor értesítette munkaadóját, hogy vasárnap nem dolgozhat hite miatt. A szálloda azzal védekezett, hogy a vezetés erről nem tudott, és nem tudták, Pierre miért kér szabad vasárnapot, de 2015-ig méltányolták kérését, attól kezdve viszont egy felettese elvárta a vasárnapi munkavégzést. Még ekkor is lehetővé tették, hogy munkatársaival elcserélje a műszakot, 2016-ban azonban igazolatlan távolmaradások miatt bocsátották el állásából.

Az nem valószínű, hogy a nő megkapja a teljes megítélt összeget, ügyvédje szerint nagyjából félmillió dollárra számíthat, az esküdtszék ugyanis nem vette figyelembe a kiszabható pénzbüntetés felső korlátját.

A Hilton szállodalánc szóvivője azt mondta, csalódottak az esküdtszék döntése miatt, úgy gondolják, hogy az nem megalapozott. Közölte: amíg Pierre náluk dolgozott, számos engedményt tettek számára. A szállodalánc fellebbezni fog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik