Nagyvilág

Osztrák hóhelyzet: 41 ezer ember van elzárva a külvilágtól

Egyelőre nem javul az időjárási helyzet Ausztriában: a Spiegel tudósítása szerint a havazás miatt Salzburg tartományban több mint 41 ezer ember van elzárva a külvilágtól.

Több mint 180 osztrák utat lavinaveszély miatt lezártak, így például nem lehet megközelíteni a kedvelt síparadicsomot, Saalbach-Hinterglemmet sem. Voralrbergben és Tirolban a legmagasabb szintű lavinaveszély van érvényben.

A svájci Alpokban két férfit sodort el a lavina, amikor egy sípálya egyik részét akarták biztosítani úgy, hogy elfújják a havat. Egyiküknek sikerült kiásnia magát, ám a másikukat, egy 24 éves férfit a mentők már nem tudták élve kimenteni a közel másfél méteres hó alól.

Ugyancsak magas a lavinaveszély Bajorországban is, ahol egy hotelbe is betört a hó. Ott szerencsére senki sem sérült meg, de több magasan fekvő sípályát le kellett zárni a Zugspitzén, illetve Garmisch-Partenkirchenben.

Más német tartományokban az árvizek okoznak problémát, így Baden-Württembergben, Szászországban, Szász-Anhaltban és Thüringiában is.

Kiemelt kép: vastag hóval borított kunyhó az ausztriai Salzburg tartományban fekvő Loferben, MTI/EPA/Kerstin Jönsson

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik