Nagyvilág

A maffia magyar bérgyilkosát keresi a szerb rendőrség

A gyanú szerint a szabadkai, egészen pontosan csantavéri születésű Dér Csaba ölte meg szombaton reggel a harminchét éves Nebojša Markovićot. A szerb rendőrség nagy erőkkel keresi az 1980-ban született férfit – írja a Szabad Magyar Szó.

Egy brutális, belgrádi gyilkosságról van szó, amelyről videófelvétel is készült. Ezen látható, hogy az áldozat egy babakocsit próbál felállítani az autója mögött, amikor egy autó leparkol mellette, a gyilkos kiszáll, odamegy, és több lövéssel fejbe és mellkason lövi az áldozatot. A kivégzés után a tettes visszaül az autó anyósülésére és elhagyja a helyszínt.

A lap a Blic nem hivatalos értesülései alapján arról ír, hogy a gyilkosság közvetlenül az a ház mellett történt, amelyben a Partizan korábbi kosárlabdázója, Vukašin Avdalović lakik, akinek az udvarban található autójára tavaly bombát dobtak. A szerb tájékoztatási eszközök már akkor azt írták, hogy nem Avdalović gépkocsija volt a célpont, hanem Aleksandar Š.-é, de az elkövető hibázott. Hozzáteszik: úgy tűnik, hogy ezúttal is Aleksandar Š., a Pink Panther bűnszövetkezet tagja volt a célpont, nem pedig a sógora, Nebojša Marković. A feltételezett tettes Dér Csaba.

Dér Csaba 2004-ben beismerte, hogy ő ölte meg Branislav Jelačić bűnözőt. A gyilkosságot az újvidéki kábítószer piacon történt vita előzte meg. Dér 2004. május 11-én a Marina étteremben, négy lövéssel ölte meg Jelačićot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik