Belföld

Kiderült, 16 éve bérgyilkossal ölette meg a férjét

A budapesti nő lövette le férjét, vagyonos özvegy lett, de utolérték a bizonyítékok.

A Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya egy 16 évvel ezelőtti gyilkosság bizonyítékait tárta a napokban bíróság elé.  Két baráti házaspár közös telken kezdett építkezni 1999-ben, Fóton. Csak az egyik fél állta az anyagiakat, ezért elmérgesedett a viszony – írja a Zsaru Magazin. A szövevényes ügyben később kiderült, hogy a nem fizető családban az asszony kezelte a pénzügyeket, titokban az előző kapcsolatából született felnőtt fiát patronálta.

A házaspár akkor 34 éves férfi tagjára egy motoros futár lőtt rá  2000 áprilisában. A férfit tíz lövésből három eltalálta. Sérülései súlyosak voltak, de akkor még felépült. Később a férfi autóbontó és -szerelő műhelye után egy autómosót is akart, azt hitte, megvan rá a fedezet, de a felesége meghamisította a bankszámlakivonatot.

Félt a lebukástól, bérgyilkost keresett, hogy férje haragját elkerülje. 

Üzletük illegalitást súroló tevékenységi köréből adódóan ismert néhány kétes hírű embert. Többeket is megkeresett, de csak K. Lajos vállalta a gyilkosságot. L. Attila Gézáné ezért 2000. december 7-e délelőtt előre mindent eltervezett, míg férje aludt, elment otthonról,

K. Lajos pedig két golyót eresztett az alvó férfi tarkójába. Amikor a nő hazaért, férje még élt, feje erősen vérzett, mentőt hívott hozzá, de a kórházban belehalt sérüléseibe. 

2016-ban porolták le az ügyet, amikor egy nógrádi betörés ügyében K. Lajos egyik társa a kihallgatásán megemlítette, hogy Lajos ölte meg 14 éve L. Attila Gézáné párját.

Azóta többen megerősítették, a nő felkereste őket is, ajánlatot tett, hogy megöljék a férjét. Kiderült az is, hogy mióta K. Lajost fogva tartják, a nő rendszeresen segítette anyagilag.

K. Lajos és a felbujtó asszony is tagadta a bűncselekményt, de a rendőrség szerint egyikük sem menekülhet tettük következményei elől.

L. Attila Gézánét október 8-án elfogták budapesti otthonában.

Előre kitervelten, nyereségvágyból, felbujtóként elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bíróság október 11-én elrendelte bűnügyi őrizetét, amit elektromos nyomkövető eszközzel hajtanak végre.

K. Lajost előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. Az ő esetében nem volt szükség kényszer­intézkedésre, mivel a férfi más bűncselekmény elkövetése miatt jelenleg is szabadságvesztés-büntetését tölti.

Képek: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik