Belföld

Kiderült, 16 éve bérgyilkossal ölette meg a férjét

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 10. 17. 07:09

A budapesti nő lövette le férjét, vagyonos özvegy lett, de utolérték a bizonyítékok.

A Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya egy 16 évvel ezelőtti gyilkosság bizonyítékait tárta a napokban bíróság elé.  Két baráti házaspár közös telken kezdett építkezni 1999-ben, Fóton. Csak az egyik fél állta az anyagiakat, ezért elmérgesedett a viszony – írja a Zsaru Magazin. A szövevényes ügyben később kiderült, hogy a nem fizető családban az asszony kezelte a pénzügyeket, titokban az előző kapcsolatából született felnőtt fiát patronálta.

A házaspár akkor 34 éves férfi tagjára egy motoros futár lőtt rá  2000 áprilisában. A férfit tíz lövésből három eltalálta. Sérülései súlyosak voltak, de akkor még felépült. Később a férfi autóbontó és -szerelő műhelye után egy autómosót is akart, azt hitte, megvan rá a fedezet, de a felesége meghamisította a bankszámlakivonatot.

Félt a lebukástól, bérgyilkost keresett, hogy férje haragját elkerülje. 

Üzletük illegalitást súroló tevékenységi köréből adódóan ismert néhány kétes hírű embert. Többeket is megkeresett, de csak K. Lajos vállalta a gyilkosságot. L. Attila Gézáné ezért 2000. december 7-e délelőtt előre mindent eltervezett, míg férje aludt, elment otthonról,

K. Lajos pedig két golyót eresztett az alvó férfi tarkójába. Amikor a nő hazaért, férje még élt, feje erősen vérzett, mentőt hívott hozzá, de a kórházban belehalt sérüléseibe. 

2016-ban porolták le az ügyet, amikor egy nógrádi betörés ügyében K. Lajos egyik társa a kihallgatásán megemlítette, hogy Lajos ölte meg 14 éve L. Attila Gézáné párját.

Azóta többen megerősítették, a nő felkereste őket is, ajánlatot tett, hogy megöljék a férjét. Kiderült az is, hogy mióta K. Lajost fogva tartják, a nő rendszeresen segítette anyagilag.

K. Lajos és a felbujtó asszony is tagadta a bűncselekményt, de a rendőrség szerint egyikük sem menekülhet tettük következményei elől.

L. Attila Gézánét október 8-án elfogták budapesti otthonában.

Előre kitervelten, nyereségvágyból, felbujtóként elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bíróság október 11-én elrendelte bűnügyi őrizetét, amit elektromos nyomkövető eszközzel hajtanak végre.

K. Lajost előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. Az ő esetében nem volt szükség kényszer­intézkedésre, mivel a férfi más bűncselekmény elkövetése miatt jelenleg is szabadságvesztés-büntetését tölti.

Képek: police.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.