Nagyvilág

Magyar szakácsok főztek a római szegényekre

Túró Rudit is vittek.

A Szent Egyed katolikus közösség római menhelyén vízkeresztkor a kapuvári Ízvadász Egyesület tagjai készítettek ebédet – számolt be az MTI. Hosszú sorokban álltak az emberek a menüért – marhapörkölt tarhonyával, vitaminsalátával és csemegeuborkával –, ami mellé szaloncukrot és Túró Rudit is osztottak a rászorulóknak (mindkettő kuriózumnak számít Olaszországban).

A kapuváriak 2015 óta segítik a Szent Egyed közösség munkáját, ez az ötödik év, hogy a Trastevere negyedben lévő szegénykonyhán ők készítették az ünnepi ételt. Hagyománnyá vált, hogy december 25-én a közösség budapesti menzáján főznek ebédet a rászorulóknak, vízkeresztkor pedig Rómában. Az egyesület vezetője, Magyar László elmondta: minden alapanyagot Magyarországról vittek. A marhahúst azért választották, hogy más vallásúak is fogyaszthassák az ételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik