Nagyvilág

Nőtt a strasbourgi merénylet áldozatainak száma, az egyik sérültnél beállt az agyhalál

Meghalt a strasbourgi lövöldözés egy sebesült áldozata a kórházban, ezzel háromra emelkedett a város karácsonyi vására közelében történt kedd esti támadás halottjainak a száma - közölték a francia hatóságok.

A merényletnek 13 sebesültje van, akik közül ötnek az állapota súlyos, egyikőjük az agyhalál állapotában van – áll párizsi államügyészség csütörtökön kiadott közleményében.

A Chérif Chekatt néven azonosított merénylő kézifegyverével kezdett lövöldözni a Strasbourg központjában zajló karácsonyi vásár közelében. A párizsi főügyész, Rémy Heitz szerint a gyanúsított a merénylet elkövetésekor azt kiáltotta, hogy Allahu akbar (Allah a leghatalmasabb). A tettes a dpa német hírügynökség információi szerint egy észak-afrikai gyökerekkel rendelkező francia állampolgár. A szökésben lévő Chekattot a francia rendőrség nagy erőkkel keresi, megerősítették emiatt a német-francia határ térségének ellenőrzését is.

Fotót közöltek a strasbourgi merénylőről
A férfi veszélyes, ezért arra kérik az embereket, hogy ne intézkedjenek személyesen elfogásáról.

Benjamin Griveaux kormányszóvivő csütörtökön azt mondta, a francia kormány a merénylet miatt arra kéri a sárgamellényes tiltakozókat, legyenek tekintettel arra, hogy az elmúlt hetekben a biztonsági erők fokozott igénybevételnek voltak kitéve – amit csak tetéznek a Strasbourgban történtek -, és inkább ne vonuljanak utcára.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik