Nagyvilág
Vonszan, 2018. augusztus 17.
A KCNA észak-koreai hírügynökség által 2018. augusztus 17-én közreadott, dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt elsõ titkára (k) látogatást tesz az épülõ Vonszan-Kalma turistakomplexumban. (MTI/EPA/KCNA)

Észak-Koreában háborút hirdettek a korrupció ellen

24.hu
24.hu

2018. 12. 10. 09:29

Korábban a témában:

Korrupció elleni háborút hirdettek hétfőn Észak-Koreában: az állampárt lapja, a Rodong Szinmun vezércikkében “kérlelhetetlen harcra” szólított azok ellen – függetlenül a beosztásuktól –, akik korrupcióba keveredtek.

A lap címlapos szerkesztőségi cikkében elítélte a korrupciót és a bürokratizmust, ezeket a jelenségeket veszélyes méregnek és az ellenség javát szolgáló cselekedeteknek nevezte, amelyek rombolják és bomlasztják az ország egyöntetű egységét.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint Kim Dzsongun észak-koreai vezető szemlátomást a korrupció elleni hadjárattal akarja erősíteni a bürokraták körében a fegyelmet, és csillapítani akarja a közvélemény elégedetlenségét, az emberek életkörülményei ugyanis nem sokat javultak attól, hogy Kim bejelentette, a gazdasági fejlődésre akarja helyezni a hangsúlyt.

A pártszerveknek fokozott harcot kell folytatniuk a bürokratizmus és a korrupció gyökeres kiirtása végett. Kompromisszumot nem tűrő harcot kell hirdetni bárki ellen – függetlenül a rangjától -, aki meggyalázza a párt magasztos arculatát, és feldönti forradalmi erődünket

– írta a pártlap.

A szerkesztőségi cikk szerint szigorúbb felügyeletet kell gyakorolni a pártvezetők, kiváltképpen azok felett, akik „basáskodnak az emberek felett, és saját önös érdekeiket hajszolják”. A magas beosztású kormányilletékeseket is szervezeti kontroll alá kell helyezni a Rodong Szinmun szerint.

Észak-Koreában gyakran a korrupció elleni harc örvén végeznek tisztogatást az állami vezetők körében, a korrupt hivatalnokok megbüntetésével növeli a rezsim a fővezér támogatottságát. Kim kegyvesztetté lett nagybátyját és mentorát, Dzsang Szong Teket 2013 decemberében ki is végezték hazaárulás és korrupció miatt.

(MTI, kiemelt kép: MTI/EPA/KCNA)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.