Nagyvilág

Hisztizik a magyar kormány, hogy nem kampányolhat ugyanúgy Brüsszelben, mint itthon

Csütörtökön megállították a magyar kormány kampány-teherautóját Brüsszelben helyi hatóságok, és leszereltették róla a a liberális frakcióvezetőt, Guy Verhofstadtot becsmérlő plakátot. A kormánypárti sajtó egybehangzóan rögtön cenzúrát kiáltott, visszhangozva ezzel Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának szavait.

Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta Európában, de Guy Verhofstadt mégis azt állítja, nincs bevándorlási válság. Ez őrültség!

– ez volt olvasható a magyar kisteherautón, amit leszedettek a belga rendőrök. Nyilvánvalóan azért, mert uszító csúsztatásnak gondolták a politikus szavait így összekötni a terrorizmussal. A kamionon egyébként szerepel egy kamu fotó is, ami egy Izrael-ellenes tüntetésen készült.

Belgiumban nem fért bele az, amit Magyarországon közpénzből, milliárdokból finanszírozott plakátokon évek óta terjeszt a kormány.

A magyar kormánynak és sajtójának azért nem tetszik a lépés, mert a liberálisok kamionját nem bántották a belgák. Igaz, ezen nincs csúsztatás, csak a következő Orbán Viktorra utaló szöveg:

Kezdetben csak a pénzünkre utazott, most Európa egysége a tét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik