Nagyvilág

Netanjahu megint körbedicsérte Orbánt

A Hetek az izraeli parlamentben kérdezte Benjámin Netanjahut a magyarországi antiszemitizmusról, mire az izraeli miniszterelnök többek közt azt mondta:

Én úgy értesültem, hogy Orbán Viktor, talán éppen tegnap, egy újabb intézményt hozott létre, hogy felvegye a harcot az antiszemitizmussal szemben, ez rendkívül fontos dolog.

Az izraeli kormányfő az európai Tett és Védelem Liga nevű, antiszemitizmus elleni központra utalt. Hozzátette, hasonló eseményt rendezett Sebastian Kurz is, ahol egy konferenciát szerveztek az antiszemitizmus visszaszorításáért.

Úgy gondolom, hogy ez a két vezető ténylegesen nagyon fontos munkát végez az antiszemitizmussal szembeni küzdelem terén, és azért, hogy megértsék az antiszemitizmus lényegét

– tette hozzá.

Netanjahu azt mondta, hogy amikor hazánkban járt, Orbán nyíltan elítélte a magyarországi fasiszta vezetők tetteit.

Úgy fogalmazott, azok szörnyű vétkek voltak Magyarország történetében. Ez egy bátor lépés volt tőle. Én azt nézem, hogy mit tesznek és mit mondanak otthon és európai szinten. Néhány európai országgal vannak bizonyos ügyekben vitáink, például a palesztinokat illetően, de az antiszemitizmust a legtöbb európai kormány, köztük a magyar is elítéli és küzd ellene

– jegyezte meg.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Pool/Abir Szultan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik