Nagyvilág

Kidobták egy adománygyűjtő oldalról a szélsőjobbos trollt

A napokban derült ki, hogy több mint 2 millió ausztrál dolláros adósságot halmozott fel Milo Yiannopoulos, és úgy tűnik, hogy egyelőre nehezen megy neki a pénz összegyűjtése.

A szélsőjobboldali amerikai troll, aki idén Schmidt Mária meghívására Budapesten is előadást tartott 20 ezer USA dollárért, bírósági dokumentumok alapján többek között 1,6 millió ausztrál dollárral tartozik a saját cégének, 153 ezer ausztrál dollárral a saját ügyvédeinek, és 20 ezer ausztrál dollárral a luxus ékszereket gyártó Cartier-nek.

A Guardian csütörtökön arról írt, hogy Yiannopoulos a Patreon nevű adománygyűjtő oldalon elkezdett pénzt gyűjteni, hogy tudja támogatni a családját, ki tudja fizetni az alkalmazottait és hogy el tudja indítani saját bevallása szerint a „valaha volt legnagyszerűbb tv-műsort.”

A Patreon azonban keresztülhúzta a számításait, ugyanis letiltotta Yiannopoulos oldalát, mert nem támogatnak olyan kezdeményezéseket, amelyeknek közük van gyűlöletcsoportokhoz, vagy támogatják azokat.

Az adományok havi 2,5 USA dollárnál kezdődtek, de a prémium, havi 750 dollárt utaló támogatók már olyan ajándékot is kaptak volna a támogatásért cserébe, mint egy exkluzív bögre, egy kézzel írt köszönőlevél, illetve közös sörözés Milóval. A troll 250 támogatót szedett össze, mielőtt a Patreon lekapcsolta volna az oldalt, de azt nem tudni, hogy ők mennyi adományt ajánlottak fel.

Ki ez a „veszélyes köcsög”, aki a Fideszt is megosztja?
Milo Yiannopoulos a magyar jobboldalt is dilemma elé állította, miután Schmidt Mária alapítványa Magyarországra hívta. Portré.

Kiemelt kép: Europress/MARK GRAHAM/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik