Nagyvilág

Kiakadtak az idősek otthona lakói, hogy egy krematóriumot építenek a szomszédba

„Undorító. Teljesen undorító" - foglalta össze az ausztrál intézmény egyik lakója, hogy mit éreznek.

Óriási felháborodással reagáltak lakók egy ausztráliai idősek otthonában a helyi önkormányzat tervére, hogy egy krematóriumot építenének a szomszédos telekre – jelentette a 9News ausztrál televízió.

A tervezett hamvasztó mindössze 30 méterre lenne a Brisbane városában található Palm Lake Resolt nevű idősek otthonától. Aminek lakói közölték, nem szeretnék, ha minden egyes nap a közelgő elmúlásra emlékeztetnék őket.

Nem akarok arra gondolni, hogy ha a szomszédom meghal, akkor végignézhetem, ahogy elégetik az utca másik felén

mondta el egyikük.

Undorító. Teljesen undorító

tette hozzá egy másik lakó.

Az emeletes krematórium a tervek szerint heti öt nap működne, reggel 8 és este 5 óra között. A földszinti részen lenne a hamvasztó, az emeleten pedig a gondnok lakása.

A krematórium engedélyezéséről jövő hét kedden dönt a helyi önkormányzat. A 9News-nak a terven dolgozó egyik önkormányzati dolgozó elmondta, nincs más választásuk, mint engedélyezni a tervet, mert az minden szabálynak és előírásnak megfelel.

A lakókat ez nem teszi boldoggá. Ahogy egyikük közölte:

Mindannyian tudjuk, hogy egyszer eljön az időnk, de nem akarjuk, hogy erre minden egyes nap emlékeztessenek minket, amikor elmegyünk bevásárolni, és elmegyünk a hamvasztó mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik