Nagyvilág

Egy kövér halott miatt gyulladt ki egy krematórium

A testében lévő nagy mennyiségű zsír elégetése jóval nagyobb hőt termelt, mint amire a krematórium kemencéje fel volt készülve.

Egy túlságosan is túlsúlyos holttest elégetése miatt gyulladt ki egy krematórium szerdán este az amerikai Cincinnati városában – jelentette a helyi sajtó. Don Catchen, a Hillside Chapel krematórium tulajdonosa a WCPO televízió híradójának elmondta: a kövér test hamvasztása közben „kicsit melegebb lett, mint amit el kellene viselnie” a kemencének.

A lángok helyi idő szerint este háromnegyed tízkor csaptak fel a krematóriumban, és a tűzoltóknak nagyjából két órába telt a tűz megfékezése – közölte a WCPO. Michael Washington tűzoltóparancsnok elmondása szerint a testben lévő zsír a szokásosnál nagyobb hővel égett, és emiatt felgyulladt a helyiség, és az ott lévő tárolók.

„Úgy hisszük, néhány gyúlékony doboz túl közel volt a kemencéhez, és azok lángra lobbanása okozta a tűz elterjedését.” – közölte Washington.  Catchen elmondása szerint olyan dobozok kaptak lángra, amikben a holttesteket a kemencékbe szokták helyezni.

A tűz a tulajdonos közlése szerint nem okozott nagy kárt a krematórium erősen tűzálló épületében, és egyetlen egy másik holttest sem semmisült meg.

Az esettel kapcsolatban a WCPO emlékeztetett arra, hogy a temetkezési szakmában köztudottnak számít, hogy tűzveszélyes lehet a kövér holttestek hamvasztása. 2012-ben egy ausztriai krematórium gyulladt ki egy túlsúlyos nő hamvasztása közben, 2014-ben pedig egy 226 kilogrammos férfi elégetése közben kapott lángra egy krematórium Virginia államban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik