Nagyvilág

Ez lehet a bizonyíték arra, hogy az oroszok zsarolták Trumpot

Donald Trump volt ügyvédje, Michael Cohen kétszer is felvette a kapcsolatot a Kremllel, hogy segítséget kérjen egy moszkvai Trump Tower megépítésében – nyilatkozta szombaton Vlagyimir Putyin szóvivője.

A Financial Times azt írta, hogy Dimitrij Peszkov szóvivő irodája 2016 januárjában két e-mailt is kapott Cohentől, aki találkozót kért vagy Peszkovtól, vagy Szergej Ivanovtól, Putyin kabinetfőnökétől.

Amerikai lapok már korábban lebegtették, hogy Cohen megkereste az oroszokat, ám hivatalos megerősítés erről eddig nem érkezett, sőt, az oroszok kifejezetten tagadták, hogy lett volna bármilyen megbeszélés. Ezzel Cohen és Trump korábbi sztoriját támasztották alá.

Michael Cohen csütörtökön ismerte be, hogy hazudott a kongresszusnak és a Robert Mueller vezette különbizottságnak, amely Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampánya munkatársai és oroszok esetleges összejátszását vizsgálja.

Cohen beismerése a hazugságról, illetve az, hogy a Kreml megerősítette a megkeresésről szóló információkat, azt bizonyíthatja, hogy az amerikai elnök zsarolható volt valamivel

Ugyanis ha valaki, akkor az oroszok tudták, hogy Cohen hazudott arról, hogy volt-e egyeztetés Trump esetleges moszkvai terjeszkedéséről.

Peszkov a sajtótájékoztatón részleteket is elárult az egyeztetésről. Cohen azt írta az e-mailekben, hogy egy épületet szeretnének felhúzni Moszkvában, de nem találtak megfelelő üzleti partnert, ezért a Kreml segítségét kérték.

Azt válaszoltuk, hogy az elnöki hivatal nem épít házakat, de ha szeretnének beruházni Oroszországban, szívesen látjuk őket a Szentpétervári Gazdasági Fórumon.

Kiemelt kép: Europress/Juan MABROMATA/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik