Nagyvilág

Le akart fogyni az esküvőjére, de belehalt a műtétbe a menyasszony

A 25 éves holland nő aznap halt meg, amikor ki kellett volna választania az esküvői ruháját.

A gyomorbypass műtétek veszélyeire hívja fel a figyelmet egy holland házaspár, akik egy ilyen operáció miatt vesztették el 25 éves lányukat. Az esküvőjére készülő Jana Moreels súlyproblémái miatt vállalta a beavatkozást, ami elsőre sikeresnek tűnt, de pár héttel később komplikációk léptek fel. Amik végül a halálához vezettek – jelentette a holland sajtó.

Szülei elmondása szerint Jana alapvetően vidám, boldog ember volt, de nemrég elkezdte zavarni, hogy túlsúlyos. Hiába próbálkozott több diétával, egyik sem vált be. Végül azután szánta rá magát a műtétre, hogy egy vidámparki játékban a hasától nem tudta becsatolni a biztonsági rudat.

Jövőre lett volna az esküvője, és addigra egy tartós megoldást akart találni súlyproblémájára

mondta el a nő apja a holland sajtónak.

A holland nőn október közepén hajtották végre a gyomor bypasst. A műtét sikeres volt, és két nappal később már haza is engedték. 25. születésnapján azonban hátfájdalmakra kezdett el panaszkodni. Az orvosok először nem találtak semmilyen problémát, de később kiderült tüdőembólia, valamint tüdő infarktus alakult ki nála.

Tóth Vera utoljára 13 évesen volt ilyen vékony
Az énekesnő annyit fogyott, mint még soha, de nem azért, mert szünetet tartanak a pasijával.

Elkezdték a kezelését, de súlyos májproblémái miatt kómába zuhant, és májátültetésre volt szüksége. Az új májat azonban nem fogadta be a teste, és újabb műtétre volt szükséges. Szervezete ekkor már annyira legyengült, hogy nem élte túl a beavatkozást.

Szülei elmondták, hogy Jana aznap halt meg, amikor időpontja volt az esküvői ruhájának kiválasztására. Szüleivel együtt ment volna el, kiválasztani a ruhát. Ehelyett szülei aznap a halálos ágya mellett voltak.

A szülők most azért számoltak be lányuk történetéről, hogy figyelmeztessék az embereket, fogadják el magukat olyannak, amilyenek, és jól gondolják meg, hogy vállalkoznak-e egy műtétre.

A nő temetését szombaton tartják, Geraardsbergen városában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik