Nagyvilág

Túltolták a sorosozást, kitört a szlovák „rendőrháború”

A szlovák rendőrfőkapitány fegyelmi eljárást indított a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség igazgatója ellen.

Mint megírtuk, névtelen feljelentés alapján hallgatta ki a a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom szervezőit, miután a kormányfő, Robert Fico azt állította, a Kuciak-gyilkosság utáni tüntetéseket Soros György pénzelte.

A rendőrfőkapitány most fegyelmi eljárást indított a NAKA igazgatója ellen – írja a Paraméter. Milan Lučanský azt követően döntött így, hogy megkapta az elemzést, amely a feljelentés kivizsgálásának körülményeit ellenőrizte. A szlovák rendőrség közösségi oldalán közölte:

kiderült, hibáztak, ezért indult eljárás Peter Hraško ellen.

A rendőrfőkapitány azért kért részletes elemzést, mert a névtelen feljelentés áttanulmányozásakor eltéréseket talált a NAKA által közzétett információ és a valóság között.

Nem ültek egyes időpontok, ahogy a feljelentés rögzítésével kapcsolatos folyamatban is hibázhattak.

A névtelen feljelentésben az állt, hogy a szervezők államcsínyt akartak végrehajtani. Denisa Saková belügyminiszter (Smer-SD) korábban azt mondta, megvárják az elemzés eredményét, utána – ha beigazolódik a rendőrfőkapitány gyanúja – azonnal lépnek.

Korábban a névtelen feljelentés alapján indított vizsgálat komoly botrányt okozott, a civilek és az ellenzék azt megfélemlítésnek nevezte. A szlovák államfő, Andrej Kiska is bírálta az eljárást és Robert Fico volt kormányfőt, a legerősebb kormánypárt, az Irány (Smer) elnökét.

Fico előrántotta a Soros-kártyát az újságírógyilkosság után
Szerinte a szlovák államfő az ellenzék oldalára állt, és kormányt akarnak buktatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik