Nagyvilág

Trump lánya ugyanazt csinálta, amiért Hillary Clintont darabokra szedték

Azzal védekezett, hogy nem volt tisztában a szabályokkal.

Ivanka Trump, az amerikai elnök lánya, és egyben tanácsadója több száz, hivatali ügyekkel kapcsolatos emailt küldött magán email-fiókján keresztül – írta meg a Washington Post. Mindez azért különösen kellemetlen, mert a 2016-os elnökválasztási kampányban Donald Trumpék ugyanezért támadták élesen Hillary Clintont.

Ügyvédje és etikai tanácsadója szerint valóban előfordult, hogy Ivanka Trump esetenként saját email-fiókjával intézett hivatali ügyeket, de a levelek általában a családját érintő szervezési kérdésekről szóltak, és nem tartalmaztak minősített információt.

A cikk szerint fehér házi tanácsadók hívták fel Ivanka Trump figyelmét a szabálytalanságra, ő pedig azzal védekezett, hogy nincs teljesen tisztában a szabályokkal. Hillary Clinton ugyanerre hivatkozott, noha ő külügyminiszterként teljes egészében a magán email-fiókját használta, és az FBI vizsgálata szerint több mint száz olyan levelet küldött vagy fogadott, amely minősített információt tartalmazott. (Fotó: Europress – Olivier Douliery / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik